Tandoor.lt – patikimiausi tandyrai Lietuvoje

Istorija

Tandyras –  dažniausiai yra cilindrinė molinė arba metalinė krosnis, naudojama virimui ir kepimui. Tandyras naudojamas maistui gaminti Pietų, Centrinėje ir Vakarų Azijoje, taip pat Pietų Kaukaze.

Tandyro šilumą tradiciškai gamino medžio anglis arba malkos, kuri degė pačiame tandyre, todėl maistas buvo veikiamas gyvos ugnies, virimo spinduliuojančia šiluma ir karštu oru, konvekciniu kepimu bei rūkymu riebaluose ir maisto sultims lašant ant anglies. Temperatūra tandyre gali priartėti prie 480 °C ir sugeba išsilaikyti ilgą laiką. 

Naudojimas

Pirmą kartą naudojant tandyrą, temperatūra turi būti didinama palaipsniui, kad susidarytų tinkamos siūlės. Šis žingsnis yra itin svarbus užtikrinant tandyro ilgaamžiškumą. Kaitinti galima užkuriant labai mažą ugnį ir lėtai pilant kurą, kad palaipsniui padidėtų šilumos kiekis tandyro viduje. Kondicionavimo metu gali susidaryti tandyro įtrūkimai; tai normalu ir netrukdys tandyro veikimui. Kai tandyras atvės, siūlės bus vos pastebimos. Jos yra būtinos, kad tandyro molinis kūnas galėtų kvėpuoti (šiluminis plėtimasis ir susitraukimas). Kuo lėčiau temperatūra tandyro viduje pakeliama pirmą kartą naudojant, tuo mažiau atsiras šiluminių siūlių

Subtilybės

Tandyras gali būti naudojamas įvairių rūšių paplotiniams kepti, mėsos gaminiams, daržovėms, garnyrams. Puikiai pasiteisina daugiaaukštė kepimo sistema. O jei kada nors pritrūktų idėjų, visada jų galite pasisemti mūsų Facebook grupėje!