Tandoor.lt – patikimiausi tandyrai Lietuvoje

15 ingr.

30 min.

vidutinis

Karpio filė ant grotelių su daržovėmis ir krienų padažu

Gardų karpį galima tiekti su puikiu krienų padažu ir daržovėmis. Tiekiama su lavašais. Puikus patiekalas visos šeimos pietums.

0.5 vieneto raudongūžių kopūstų (nedidelio)
0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
2 vienetai karpio filė
4 vienetai lavašo
1 vienetas morkų (didesnės)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šlakelis alyvuogių aliejaus

PADAŽUI:
30 gramų jogurto, natūralaus
1 vienetas žaliųjų citrinų
20 gramų majonezo
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštas rudojo cukraus
pagal skonį krienų
pagal skonį obuolių acto

  1. Karpio filė įtrinti su aliejumi ir malta saldžiąja paprika.
  2. Karpio filė dėti ant grotelių į kepsninę, įkaitintą iki 160 laipsnių netiesioginės kaitros ir kepti 20 minučių.
  3. Lavašus aptepti aliejumi ir dėti ant grilio grotelių. Kelias minutes iš abiejų pusių pašildyti.
  4. Į dubenį dėti jogurtą, smulkintus česnakus, majonezo, krienų, berti aitriosios paprikos, cukraus, obuolių acto, žaliosios citrinos sulčių. Išmaišyti.
  5. Kopūstus, morkas susmulkinti arba sutarkuoti.
  6. Į didelę lėkštę ar ant medinės lentos dėti lavašus, tuomet daržoves, karpio filė, pašlakstyti padažu.