Tandoor.lt – patikimiausi tandyrai Lietuvoje

9 ingr.

1 val.

vidutinis

Kukurūzinis viščiukas aluje

Labai skaniems pietums nereikia nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų. Tiekiama su gardžiomis lapinio kopūsto salotomis.

3 vienetai viščiuko
2 skardinės alaus (nealkoholinio)
3 vienetai citrinų
4 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal poreikį lapinių kopūstų
pagal skonį druskos 
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį rozmarino

  1. Marinuojame viščiukus – įpjauname pusiau, išspaudžiame citrinos sultis, įpilame 2 stiklines alaus bei dedame susmulkintas česnako skilteles. Įberiame druskos bei pipirų, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus
  2. Paruošiame keptas salotas. Suplėšome salotą norimo dydžio gabalėliais, į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame česnako skiltelę, įkaitiname ir apkepiname kopūstą, kol jis pradeda blizgėti.
  3. Kepame kukurūzinius viščiukus: į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir gerai iš visų pusių apkepame. Arba kepame grilyje iš abiejų pusių.
  4. Tada palaipsniui šlakstome alumi, pagardiname druska ir pipirais. Patiekite su keptais kopūsto lapais, citrina bei Maldon druska.