9 ingr.
1 val.
vidutinis
Kukurūzinis viščiukas aluje
Labai skaniems pietums nereikia nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų. Tiekiama su gardžiomis lapinio kopūsto salotomis.
3 vienetai viščiuko
2 skardinės alaus (nealkoholinio)
3 vienetai citrinų
4 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal poreikį lapinių kopūstų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį rozmarino
- Marinuojame viščiukus – įpjauname pusiau, išspaudžiame citrinos sultis, įpilame 2 stiklines alaus bei dedame susmulkintas česnako skilteles. Įberiame druskos bei pipirų, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus
- Paruošiame keptas salotas. Suplėšome salotą norimo dydžio gabalėliais, į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame česnako skiltelę, įkaitiname ir apkepiname kopūstą, kol jis pradeda blizgėti.
- Kepame kukurūzinius viščiukus: į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir gerai iš visų pusių apkepame. Arba kepame grilyje iš abiejų pusių.
- Tada palaipsniui šlakstome alumi, pagardiname druska ir pipirais. Patiekite su keptais kopūsto lapais, citrina bei Maldon druska.