9 ingr.
45 min.
lengva
Saldžiarūgštės greitai marinuotų agurkų salotos
Taip paruošti agurkai yra tobulas pasirinkimas prie grilyje pagaminto patiekalo.
400 gramų agurkų
30 gramų žemės riešutų
1 saujelė sezamo sėklų
1 saujelė kalendros (arba mėtų ar svogūnų laiškų)
MARINATUI:
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas klevų sirupo (galima keisti medumi, cukrumi ar kitu saldikliu)
1 šaukštas obuolių acto
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 skiltelė česnako pagal skonį druskos
- Agurkus stambiai supjaustome.
- Marinatui sumaišome sojos padažą, klevų sirupą, obuolių actą, aitriosios paprikos miltelius, druską ir išspaustą česnaką.
- Agurkus dedame į maišelį, pilame marinatą ir užrišame, prieš tai išleidus orą. Maišelį dedame ant lentelės ir lengvai pamušame agurkus (tai patogu daryti kočelu arba stiklinės dugnu). Dedame į šaldytuvą 30 min.
- Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje iki paskleis malonų aromatą (atsargiai, nesudeginame).
- Kalendrą sukapojame.
- Agurkus dedame į dubenį (be marinato), sumaišome su kalendra ir riešutais, apibarstome sezamo sėklomis ir iš karto tiekiame.